Wortelsoep met een kick én een cheesy extra (krokante mozzarellaballetjes!)

Tasty Storytellers
Zo ga je te werk
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortels en snij ze in stukken. Leg er de teentjes knoflook bij. Schenk er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de wortels met de knoflook in de oven, ongeveer een halfuurtje. Hussel af en toe door elkaar. 


Stap 2

Snipper de ui fijn en stoof aan in wat olijfolie. Doe er de geroosterde wortels bij, samen met de fijngesneden paprika en de tomatenblokjes. Schenk water bij de groenten tot ze onder zijn. Los er de bouillonblokjes in op. Breng aan de kook. Kruid met peper, zout en de cayennepeper. Laat een kwartiertje sudderen.

Stap 3

Dep de mozzarellaballetjes droog. Leg ze een halfuurtje in de koelkast op keukenpapier zodat ze al hun vocht verliezen. Mix ondertussen de soep en kruid naar smaak bij met cayennepeper.

Stap 4

Kruid het paneermeel met peper en zout. Klop de eieren los. Haal de mozzarellaballetjes eerst door de bloem, daarna door de eieren, en dan door het paneermeel. Doe dit twee keer en secuur, zodat het balletje een mooi korstje heeft.

Stap 5

Verwarm de frituurpan op 150 °C en frituur de balletjes, niet te veel tegelijkertijd, tot ze goudbruin zijn. Rijg ze op een prikker en serveer bij de soep. Werk de soep af met de basilicum.