Pompoen, spek en walnoten vormen samen dit ultieme herfstgerecht

Tasty Storytellers
Zo ga je te werk
Stap 1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, al dente.

Stap 2

Halveer de pompoen en haal de pitten eruit. Snij de helften in maantjes en haal de schil eraf. Snij in blokjes. Hak de walnoten fijn. Snij de champignons in stukjes.

Stap 3

Snipper de ui fijn en stoof aan in wat olijfolie. Pers er het teentje knoflook bij. Stoof de pompoenblokjes erbij op een zacht vuurtje. Voeg een klein beetje water toe zodat ze zeker niet aanbranden. Als ze zacht zijn, plet ze met een aardappelstamper. Kruid met peper en zout.

Stap 4

Giet de pasta af maar bewaar het kookwater. Doe het kookwater beetje per beetje bij de pompoenpuree.

Stap 5

Bak de spekjes in een pan zonder vetstof op hoog vuur. Doe er na een minuutje ook de champignons bij. Blijf roeren zodat ze niet aanbakken.

Stap 6

Doe de tagliatelle bij de pompoenpuree en meng goed door elkaar. Meng er ook de spekjesblokjes en champignons door. Werk af met de parmezaanse kaas, de walnoten en de verse peterselie.