Ontbijt deluxe! Dit decadente brunchgebak met chocolade maak je zelf in een halfuurtje

Brunch Lady
Zo ga je te werk
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C.


Stap 2

Leg het vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de reep chocolade in het midden van het bladerdeeg. Maak links en rechts van de chocoladereep een gelijk aantal schuine insnijdingen in het bladerdeeg. Snij de stroken ongeveer even breed.


Stap 3

Vouw het bovenste en onderste stuk over de reep. Begin nu van boven naar beneden het deeg te vlechten: plooi de repen bladerdeeg, afwisselend links en rechts, over de chocoladereep.

Stap 4

Klop het ei los met een beetje water. Bestrijk het bladerdeeg met dit mengsel.

Stap 5

Bak de chocoladevlecht 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot je gebak goudbruin is.

Stap 6

Klop de room op. Serveer een stuk van de chocoladevlecht met de frambozen en de room.