Lasagne van rauwe groenten

Health Queen
Zo ga je te werk
Stap 1

Snijd de courgette in flinterdunne schijfjes. Leg ze in een kom, doordrenk ze met een goede scheut olijfolie en meng ze door elkaar. Voeg  peper, zout en tijm toe en laat even weken.

Stap 2

Week de cashewnoten gedurende 30 min in water, zeef en leg ze in de blender. Voeg de Parmigiano, het citroensap, 1/3 van de look, wat peterselie, verse tijm, peper en zout toe. (Je hoeft hier niet alle kruiden te gebruiken. Je kan er hier naar believen aan toevoegen of weglaten, wat je het liefst eet.) Voeg er tot slot nog een scheut olijfolie aan toe zodanig dat de textuur wat zachter wordt. Mixen maar!

Stap 3

Maak met de blender een tapenade van 2/3 van de basilicumblaadjes, de walnoten, de jonge bladspinazie, 1/3 van de look, de versnipperde rode ui, 75ml room, peper en zout.

Stap 4

Mix de zongedroogde tomaten, verse tomaten, de rest van de look en de rest van de basilicumblaadjes in de blender. Breng op smaak met tijm, peper en zout.

Stap 5

Schik alles in fijne laagjes bovenop elkaar, te beginnen met de courgettes. Smeer naar keuze twee verschillende tapenades per laag (Parmigiano, basilicum of tomaten). Dek telkens af met een laagje courgettes. Eindig met een laag van courgettes en wat tomatensaus en basilicumtapenade. Dek nogmaals af met het laatste laagje courgettes. Garneer eventueel met wat extra geraspte Parmigiano en een blaadje basilicum.

Meer recepten van Carmen