Het mooiste zit echt vanbinnen: vanillecake met een hart van chocolade

Tasty Storytellers
Zo ga je te werk

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160°C. Maak eerst een chocoladecake: klop de eieren met de vanille- en kristalsuiker tot een bleke en luchtige massa. Smelt de boter 30 seconden in de microgolfoven en meng goed onder de massa. Zeef de bloem hierboven en roer eronder.

Stap 2

Smelt de chocolade au bain marie en meng onder het beslag.

Stap 3

Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Stort het beslag in de vorm en bak de cake 1 uur in de hete oven. Check naar het einde toe met een prikker: komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar.

Stap 4

Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij in plakken van ongeveer 2 cm en prik er de vormpjes uit. De kantjes heb je niet meer nodig en mag je opeten.

Stap 5

Bereid het beslag voor de vanillecake: doe exact hetzelfde als bij de chocoladecake, maar dan zonder de chocolade.

Stap 6

Vet de vorm opnieuw en en bestuif opnieuw met bloem. Doe er een bodempje van de vanillecake in. Plaats de chocoladecakevormpjes allemaal achter elkaar op het bodempje vanillecake en stort er de rest van het cakemengsel over, zodat de figuurtjes bedekt zijn.

Stap 7

Bak de cake 45 minuten in de hete oven.