Groentenquiche met broccoli, walnoot en feta

Fair Foodie
Zo ga je te werk
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het deeg gedurende een 10-tal minuten blind in een bakvorm. Gebruik hiervoor een extra vel bakpapier en gedroogde bonen of linzen.

Stap 2

Snij de look en de ui fijn en bak lichtbruin in wat olijfolie in een grote pan. Doe er de broccoli, courgette en preiringen bij en stoof tot de groenten beetgaar zijn. Kruid goed af met peper en zout. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Stap 3

Rooster de walnoten zonder vetstof in een pan.

Stap 4

Klop de eieren los en voeg de magere room toe. Zorg voor een mooi glad mengsel. Kruid stevig af met peper en zout. Rasp de Parmigiano Reggiano en voeg toe aan het mengsel.

Stap 5

Schep de groenten op het deeg. Giet er het eier-roommengsel over. Voeg de geroosterde walnoten toe en werk af door de feta over het geheel te verkruimelen. Bak de quiche gedurende 45 minuten in de oven.

Tip: Serveer eventueel met een extra slaatje.