Easy peasy lemon squeezy! Zachte citroenkoekjes die instant klaar zijn

Happy Baker
Zo ga je te werk
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek twee bakplaten met bakpapier.


Stap 2

Roer de boter en de suiker door elkaar. Klop het mengsel erna met een keukenrobot of handmixer in ongeveer 4 minuten. Meng het ei, het citroensap en de geraspte citroenschil erdoor.


Stap 3

Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng stevig met een houten lepel tot je een homogeen deeg bekomt.

Stap 4

Rol 30 balletjes van het deeg. Druk ze wat plat en leg ze met 3 tot 4 cm tussenruimte op de bakplaten. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin.


Stap 5

Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Je kan ze tot 5 dagen bewaren op kamertemperatuur.

TIP: Je kan ze tot 5 dagen bewaren op kamertemperatuur.