Citroenrijst

Green Chef
Zo ga je te werk
Stap 1

Verwarm de groentebouillon en hou een klein vuurtje onder de pan.


Stap 2

Smelt een klontje boter en wat olijfolie in een grote, stevige pan. Fruit de sjalotjes tot ze glazig zijn en doe er dan de rijst bij. Laat de rijst een paar minuten bakken tot de korreltjes een voor een mooi glanzen. Giet de wijn en het sap van de helft van de citroenen erbij en wacht tot het vocht volledig is weggekookt om de rijst net onder de bouillon te zetten. Roer geregeld zodat de rijst niet aanbakt en blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar is.


Stap 3

Zet een grillpan op het vuur en snij de overgebleven citroenen in de lengte in 4 partjes. Leg de partjes in de hete grillpan tot ze zwarte strepen hebben. Zet ze even aan de kant.

Stap 4 

Roer de blaadjes spinazie door de gare risotto gevolgd door een paar klontjes boter en geraspte Parmigiano Reggiano naar smaak.


Stap 5

Bestrooi de risotto met wat citroenzeste en serveer er de citroenpartjes bij.